Recepten Isabel
Mini Choco muffins! (mijn favo)
12 mini chocolade muffins.
Ingredienten:
1. 125 gram zelfrijzend bakmeel
2. 125 ml slagroom
3. 1 ei
4. 60 gr suiker
5. 1 eetlepel cacao
6. 60 gram gesmolten chocolade!
BEREIDING
Verwarm de oven op 190 graden! Doe de slagroom en suiker in een kom en klop de slagroom. Mix daarna goed de suiker en slagroom. Kluts de eieren en doe het bij de slagroom en suiker! Doe het bakmeel en cacaopoeder bij het mengsel en roer het goed! Doe als laatste de gesmolten chocolade er bij!
Doe het dan 15 tot 20 minuten in de oven op 190 graden!
Botercreme
Lekkere boter creme

- Botercréme
- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram roomboter (ongezouten)
- 200 gram poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- Doe de bloem en melk samen in een steelpannetje, en klop het tot er geen klontjes meer in zitten. Zet het rustig aan de kook, doe dit vijf minuten lang, als je daar klaar mee ben zet je zachtjes het vuur uit.
- - Als je wildt weten of het goed is: Steek er een houten prikker in, deze blijft rechtop staan als het goed is.
- Doe het mengsel in de kom, en bedek de kom met folie en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
- Als het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille extract toe en blijf mengen tot er bijna geen klontjes meer zijn.
Doe de 2 mengsels dan samen, en je botercreme is klaar!
Appel Kaneel laagjescake
Zo maak je Appel Kaneel laagjescake

Voorbereiden
Elektrische oven: 160°C / Heteluchtoven: 150°C
Stap 1
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Stap 2
Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Stap 3
2-3 appels (Elstar of Jonagold)
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van ongeveer 1 cm.
Maak een eerste cakebeslag
Stap 4
100 ml slagroom
2 eieren
1 pak Dr. Oetker Wolken Appel Kaneel
Weeg 100 gram slagroom af in een beslagkom, voeg hier 2 eieren en de cakemix aan toe. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Stap 5
Klop het geheel vervolgens op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm, strijk glad en verdeel de appelblokjes erover.
Dan het Kaneelbeslag maken
Stap 6
100 ml slagroom
2 eieren
Weeg opnieuw 100 gram slagroom af in de gebruikte beslagkom, voeg 2 eieren en de kaneelmix toe. Met het geheel met een mixer op de laagste stand goed met elkaar. Klop vervolgens op de hoogste stand in 2 minuten luchtig.
Stap 7
Verdeel het kaneelbeslag over de appelblokjes en zorg dat ze overal goed bedekt zijn. Strooi de helft van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met behulp van een zeefje over het beslag.
Nu de Appel kaneel laagjescake bakken
Stap 8
TipBak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.
Prik met een houten prikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt is de cake gaar.
Stap 9
Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi tot slot de cake met de resterende poedersuiker.